Volkswagen Transportbilar Serviceverkstad


Märkesverkstad

Kvalitetskrav på verkstad och utrustning

En auktoriserad märkesverkstad inom Volkswagen Group måste uppfylla de krav tillverkaren ställer. Det innebär att verkstaden måste se ut på ett visst sätt, vara utrustad med de av tillverkarens krav på verkstadsutrustning, ha alla verktyg som krävs för att utföra samtliga reparationer. En gång per år kommer en representant från Volkswagen Group och kontrollerar verkstaden. Man går igenom företagets kvalitetssystem och verkstad. Alla verkstäder inom koncernen måste följa standards för att kunna bli auktoriserad för respektive märke.

Kompetent personal med aktuell utbildning

Utbildning är en viktig del i kraven från tillverkaren. Mekanikerna måste hela tiden följa den snabba utvecklingen inom branschen. Tillverkaren tillhandahåller dessa kurser, krav är 5 utbildningsdagar/år och mekaniker. Mekanikerna får även genomgå prov för att visa att de behärskar sin roll i verkstaden.

Tryggt med garanti

Vår verkstad ger 12 månaders eller 1000 mils garanti på alla reparationer enligt MRFs riktlinjer. På originalreservdelar ges dessutom 24 månaders garanti. Denna garanti täcker även följdskador som den skadade reservdelen orsakar. Om man jämför detta med en icke auktoriserad verkstad inser säkert alla att det är en väsentlig skillnad mellan två till synes likadana smörjgropar.

Uppdateringar

Bilarna är idag fyllda med datorer tex VW Golf har ungefär 50 styrdon som alla kommunicerar med varandra, vi som auktoriserad verkstad får dagligen nya mjukvaror till våra bilar så att vi kan uppdatera vid service eller vid annat besök, dessa mjukvaror har dom icke auktoriserade inte tillgång till.


Reservdelar och Tillbehör

Vi hjälper dig med original reservdelar eller tillbehör. Våra originaldelar ger dig trygghet i både hållbarhet och passform. Det vi inte har i lager tar vi snabbt hem från vår generalagent.

Varför ska man använda originaldelar?
Det är inte helt lätt att förstå varför, ofta ser man ingen stor skillnad utanpå. Men de tillverkare som vi väljer att samarbeta med måste uppfylla mycket strikta krav. En reservdel som inte är perfekt anpassad för din bil förkortar bilens livslängd, försämrar köregenskaperna och sänker i sin tur andrahandsvärdet.

Mycket dyrare?
Om du skulle ta dig tiden att jämföra så skulle du upptäcka att prisskillnaden ofta är marginell. Nu har vi dessutom sänkt priset på ca 7000 delar. Vi kan faktiskt säga att det är en myt att originaldelarna skulle vara mycket dyrare.


Ersättningsbil

Vi erbjuder olika ersättningsbilar under tiden som Ni har Er bil inlämnad på verkstaden Bland annat Audi A3,VW Golf Variant, VW Caddy.


Laga stenskott / byta vindruta

Du bör laga ditt stenskott så snart du upptäckt det. Att behöva byta en hel framruta som spruckit är kostsamt och tar tid, det är då betydligt smartare att laga ett stenskott innan det börjar spricka.

Ett stenskott kan snabbt förvandlas till en spricka, särskilt kring våra breddgrader där temperaturskillnaderna mellan sommar- och vinterhalvår är stora. Skulle stenskottet börja spricka medan du kör din bil kan det vara direkt farligt.

Skulle du behöva byta ut din spruckna vindruta så använder vi endast original VW-, Audi-, rutor. Tänk på att vindrutan är en viktig del av bilens krocksäkerhet!


Servicepaket

Nedan ser du de olika servicepaket vi erbjuder:

Grundservice/LongLife

Grundservice och LongLife är i grunden samma sak men kallas Grundservice på modellerna före 2000. Bilar med grundservice har fasta intervaller medan bilar med LongLife service har flexibla intervaller bl a beroende på körsätt, antal kallstarter, etc. När det är dags att serva bilen så kommer det vid start en varning i kombiinstrumentet. För att få reda på hur det ser ut på just din bil – kika i instruktionsboken!

Mellanservice

Mellanservice är ett komplement för bilar som körs långa sträckor.

Basservice

Nu behöver du inte vara orolig för att du ska bli stående med din bil på motorvägen. Vi har tagit fram Basservice – ett 12-punktersserviceprogram – som gäller dig som en Volkswagen, Audi, Skoda eller SEA, årsmodell 1985 till 1999. I basservice ingår även fri vägassistans under ett år – utan självrisk eller milbegränsning. Detta gäller inom Sveriges gränser.
Pris från: 1.795:-
Om du betalar med något av våra kundkort och delar upp betalningen på 12 månader blir det 149:- i månaden helt räntefritt!

Express Service

Sväng förbi så fixar vi mindre arbeten av akut karaktär som t.ex. läsa av felminnet, byte lampor, avgassystem och bromsklossar etc. Vi har ingen speciell Expresserviceplats utan kundmottagaren bedömer med hjälp av dig bilens behov av service och väljer lämplig mekaniker för att ni ska få bästa tänkbara hjälp. Du behöver inte boka tid, det är bara att komma förbi.


Hämta- / lämna service

Låt oss hämta och lämna din bil

Inom radien Danvikstull, Hammarby sjöstad och Älta är kostnaden 950:-.

Utanför är kostnaden 1400:-.

Detta erbjudande gäller enbart i kombination med ersättningsbil som är inkluderad i priset

Endast hämta eller lämna bilen utan ersättningsbil

Inom radien Danvikstull, Hammarby sjöstad och Älta är kostnaden 500:-

Utanför är kostnaden 800:-

Hämta och lämna bilen utan ersättningsbil

Inom radien Danvikstull, Hammarby sjöstad och Älta är kostnaden 700:-

Utanför är kostnaden 1000:-

Däckhotell

Vi tar hand om dina däck, hör om pris med oss i kundmottagningen.

08 – 574 40 77 0


Boka Service och Reparation

Här kan du boka din service eller reparation så återkommer vi med ett kostnadsförslag. Förklara gärna så utförligt som möjligt och mätarställningen så exakt som möjligt.

 

 

Boka service

Boka service direkt

Vi är en auktoriserad skadeverkstad för Volkswagen och Audi 

Onlinebokning skadebesiktning

Ditt namn *

Vad vill du boka *

Din epost *

Ditt telefonnummer *

Bilens regnummer *

Miltal / Mätarställning (exakt) *

Väl bilmärke

Ditt meddelande till oss


MobilitetsGaranti

Mobilitetsgarantin innebär att du får hjälp på plats om något skulle hända med din bil, dygnet runt, 365 dagar om året. Det spelar ingen roll var du befinner dig inom europa– ring så får du all den hjälp du behöver. MobilitetsGarantin gör att du aldrig blir stående och gäller alla bilar från 1986 och framåt, förutsatt att du lämnar in din bil för en Grundservice/LongLifeservice.

Telefonnummer till Basservice Vägassustansförsäkring: +46 77 1111 512 

Plåtverkstad

Vi är en auktoriserad skadeverkstad för Volkswagen och Audi.

Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag och hjälper dig genom hela processen med din skada; skadebesiktning, plåtreparationer av bilplåt, lackering, glasskador mm.

Innan vi kan behandla din plåtskada så måste vi ha ett skadenummer, så innan du kontaktar oss så anmäler du din skada till ditt försäkringsbolag!

Välkommen att kontakta oss för tidsbokning och rådgivning gällande din skada till plat@folkadoktorn.se

skadespecalisten